WOON IDEE

Veelgestelde vragen | Contact opnemen

Een eigen huis, een plek onder de zon

Share Article

Al vanaf een hele jonge leeftijd droomde ik van een eigen huis. Ik speelde simulaties spelletjes waarop ik huizen kon inrichten en had toen ik ouder werd allerlei foto’s verzameld van huizen en kamers die konden dienen als wooninspiratie. Toen het moment eindelijk daar was om mijn vleugels uit te slaan, leerde ik al snel dat de weg naar dat perfecte huis niet altijd even soepel verloopt. En zeker niet als je net als ik een beginneling bent. Ik had geen bakken met geld om te besteden en moest dus slim omgaan met mijn budget.

De kringloopwinkel als beste vriend

Al snel was ik regelmatig te vinden in de kringloopwinkel voor allerlei soorten meubels. Een vriendin van mij raadde me aan om daar een kijkje te gaan nemen. Ik had net een half uur geklaagd over het feit dat de meeste meubels een rib uit me lijf koste. Ik moet eerlijk zijn, ik was wat sceptisch toen ze het voorstelde. Maar uit nieuwsgierigheid ben ik toch gaan kijken. Na twee kringloopwinkels kwam ik bij een derde die alleen maar spullen leken te verkopen in de stijl die ik mooi vond. Voor een prikkie had ik ineens eetkamerstoelen te pakken en een prachtig bureau. Ik krijg er nog regelmatig complimenten over. Niemand heeft immers dezelfde.

Slimmigheidjes zoeken

Ons huis had een flinke opknapbeurt nodig. Zo moest de badkamer vervangen worden door niet goed werkende faciliteiten en hadden we een nieuwe vloer op de benedenverdieping nodig. Mijn partner en ik kozen voor laminaat en zochten naar een betaalbare maar kwalitatief goede optie hiervoor. We kwamen toen uit bij Laminaatexpert. Toen we ons laminaat gekozen en betaald hadden, kregen we het laminaat gratis gelegd! Dat is zeker niet bij ieder bedrijf zo. Dus toen we voor de badkamer gingen kijken, hebben we specifiek gezocht naar een bedrijf die ook inbouwt. Dat scheelt een hoop extra geld, tijd en moeite.

Daarnaast raad ik iedereen ten zeerste aan om een groot deel voor eigen handen te nemen. Misschien is klussen niet zo zeer je ding maar het scheelt bakken met geld om zelf de wanden bijvoorbeeld te verven. Daarnaast geeft het ook een hoop voldoening als je dan eindelijk op de bank ploft in jouw huisje wanneer het af is. Het voelt dan ook meteen meer als jouw huis, je hebt er immers zelf aan bijgedragen. Succes met deze tips en ik wens iedereen een hoop woonplezier.

Keuken woonkamer

You might also like

#Mindey

@mindey