WOON IDEE

Veelgestelde vragen | Contact opnemen

Mijn tips voor het inrichten van de woonkamer

Share Article

Een nieuw huis inrichten vind ik persoonlijk een van de leukste dingen die er is. Eens in de zoveel tijd kun je er weer aan beginnen. Of je nu verhuisd of gewoon klaar bent met je oude interieur, het blijft leuk om te doen. Zelf heb ik altijd al een idee over aan wat voor soort interieur ik toe ben. Hoewel de stijl vaak veranderd moet het wel altijd gezellig zijn, met name in de woonkamer. Hieronder zal ik dan ook uitleggen welke factoren daar volgens mij het meest aan bijdragen.

 

Van groot naar klein

Als ik de meubels mag uitkiezen voor een nieuwe woonkamer begin ik vaak met de bank. Dit is namelijk de grootste meubel in de woonkamer, waardoor het vaak de toon zet voor de rest van de inrichting. Deze moet naast praktische overwegingen, zoals dat het formaat goed is en hij lekker ligt, vooral warmte uitstralen. Over het algemeen vind ik een lederen bank vaak de beste keuze, dit kan namelijk erg sfeervol zijn en leder is ook vaak erg praktisch. Met de juiste kussens maak ik het vaak helemaal af.

 

Breng alles samen met een mooi tapijt

 

Natuurlijk moeten de rest van de meubels ook voldoen aan mijn eisen. Een must is voor mij altijd een lange eettafel, waar veel gasten aan kunnen schuiven. Voor de overige meubels betreft kan ik oneindig blijven zoeken totdat ik de perfecte balans heb gevonden. Een van de dingen die voor mij wel nog hoge prioriteit heeft is een mooi tapijt. Vaak wordt het onderschat, maar dit bepaald echt de sfeer van de kamer. Momenteel ben ik aan het kijken voor een mooi Ziegler tapijt, deze unieke tapijten hebben echt iets speciaals. Als je niet van dit klassieke uiterlijk houdt kun je natuurlijk ook nog gaan voor een Berber tapijt. Naast dat ze er prachtig uitzien zijn deze tapijten vaak ook nog erg comfortabel. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen, veel plezier met inrichten!

You might also like

#Mindey

@mindey